Sunday, February 21, 2010

Yllase reisi 1. päev

Reis Soome, Yllasele algas 13. veebruaril. Pakkimine võttis vaid tunnikese, kuid enne sai ikka pikk nimekiri tehtud, et mitte midagi maha unustada. Kell 12 võttis sõbranna mu auto peale ja läksime lõunatama. Siis läksin rongile ja seejärel Fan surfi, et lumelauda laenutada. Oma üllatuseks sain teada, et nende laenutus asub nüüd Solarises (nad ikka peaksid oma kodulehte uuendama). Laud käes, sõitsime kahe teise reisilisega (sugulased) teise sugulase juurde, et hakata asju autodesse panema. Kokku oli meid 12 inimest ja 3 autot. Meie auto oli küll pilgeni täis. Söök sai ka ilusti suusaboksidesse ära jagatud.
Kell 16 hakkasime sadama poole sõitma. Kesklinnas tuli ühel sugulasel meelde, et voodipesu jäi maha. Nii mõtlesime minna komplekti ostma. Nordic centrumis ei olnud kuskil voodipesu müüa. Siis torkas pähe, et üks sugulane elab ju sadama lähedal ja hüppasime sealt läbi ja saime voodipesu :)
Kell 17 olime sadamas ja check-in-i läbinud. Seisime järjekorras ja igavlesime ning jutustasime, mille käigus tuli välja, et autodokumente pole :D Ja läev pidi 40 min pärast väljuma. Kiire telefonikõne ja dokumendid hakkasid õismäe poolt liikuma. Õnneks saime ilusti dokumendid kätte ja aega jäi ülegi, kuid ehmatus oli siiski suur.
18 väljus laev. 2,5 h sõit. Igavlemine. Sai laeva peal ringi käidud ja kuna pooled inimesed olid minu jaoks võõrad ei tundnud ma "meie inimesi" ära, kui nad tee peal vastu tulid :D
Kell 21 olime ilusti Helsingis ja saime pimedas sõitu alustada. Pean mainima, et sealsed teed olid väga puhtad ja korras. Tõsiselt mõnus. Sellega võrreldes on täiesti jube tagasi Eestis olla ja vaadata seda seisu, mis siin on.
GPS-id kõigil sees, walky-talky'd autodes sõitsime läbi Helsingi suunaga Yllaskylasse. Kui tavaliselt olen pimedas jube kiirelt unne suikunud, siis seekord tegin oma rekordi - kella 4-ni olin üleval, kuna pidin autoroolis olevat sugulast üleval hoidma.
Sõidu ajal peab ka muusikat kuulama ja nii meil mängis kõigepealt Viikatel ja siis panime ühe sugulase tehtud plaadi, mis mängis ülejäänud 11 h jutti :D Ma ei kujuta ettegi mitu korda me seda plaati siis kuulasime :D Aga igakord algas plaat T.Mäe "Koiduga".
Aga öö läbi siis sõitsime ja aeg-ajalt peatusime ka bensukates. See oli hea, et bensukates on wc tasuta ja abc tanklad on eriti suured (ma siis ei mõtle automaattanklaid). Mida põhja poole jõudsime seda enam hakkas temperatuur langema. Teed muutusid ka lumiseks. Aga mitte väga hulluks. Kaherealised teed polnud ka nii hullud, kuna aeg-ajalt tekkisid möödasõidu read. Oeh, Eesti maanteedel on liiga palju arenemisruumi. Ja need pissipeatused - mõni ikka pidi ennast kohe täis ju jooma ja siis ka veel prügi maha jätma, kuigi prügikast oli kümne meetri kaugusel. Mis teha. Mõnest inimesest oli kohe alguses halb mulje.
Yllasele jõudsime 14. veebruar kell 10. Ja mökki võtit me ei saanud. Pidime ootama 12ni. Algselt pidime üldse alles kell 16 võtme saama :D Aga niisiis sõitsime lähedal olevasse külla aega viitma. Ja lõpuks saime ka majja.
Mis edasi sai kirjutan homme :) Iga päev kirjutan ühest päevast. Homses 'loos' on ka mõned pildid :)

No comments: