Tuesday, June 11, 2013

Amsterdam, osa 2

On konverentsi teine päev, 2. juuni. Äratus oli varajane - 7:00. Tavalised protseduurid, riided selga ja hommikusöögile. Tundub, et ma olen teistsuguste hommikusöökidega ära harjunud, kuna see ei tundunud õige hommikusöögina - helbed, müsli, piim, mahl, juust, sai, keedetud muna, tee ja kohv. Eks  midagi kõhtu ikka sai.
Seejärel hakkasin metroopeatuse poole liikuma. Mööda sirget tänavat. Peale 10 min kõndimist hakkasin juba muretsema, et kas kogemata kõndisin juba mööda, kuid õnneks mitte.
Hommikune metroo oli paksult inimesi täis (ja metroo tuli iga 5-10 min järel).
Jube tore oli vaadata, kuidas ühendpeatustes (ühendus teiste metrooliinidega) järgmine liin ootas, et meie metroo jõuaks peatusesse, et ta saaks inimesed peale võtta ja siis edasi sõita. Ei ole mingit pikka ootamist ega midagi. Suurepärane.
Hommikul olid keynote speakerid. Väga huvitavad loengud ja teemad. Kuid olin jube väsinud eelmisest õhtust, et oleksin tahtnud vaid magada :D Vaheajal leidsin endale jälle uued tuttavad (ega lauaruumi ju palju pole, kus teed juua). Sain tuttavaks ühe dermatoloogiga ja kahe neiuga Saksamaalt. Nendega oli väga põnev jutustada.
Konverentsilt lahkusin varem, kuna soovisin toidupoodi leida. Google maps-lt leidsin ühe poe, mille asukoht mulle sobis. Läksin seda siis otsima ja tuli välja et pood on remondis. Seega sattusin hoopis nn moetänavale - ehk let the shopping begin :D Ja ostsingi endale uue koti (mul oli uut kotti vaja, päriselt!).  Seejärel suundusin vaikselt hotelli poole. Täpselt Dami väljaku taga on shopping plaza ja mõtlesin, et ehk seal on toidupood, kuid ei. Pettunud otsustasin hotelli tagasi minna, kui järsku silmasin teisel pool teed Food Plazat. Juhuuuu. Puuviljad on Amsterdamis ikka jube kallid. Banaan oli ligi 2 eurot kilo. Ostsin sealt siis vennale õlut, veidi shokolaadi, küpsist ehk mitte midagi tervislikku. Üllatus oli see, et kaardiga ei saanud maksta. Õnneks oli mul sularaha ka kaasas.
Hotellis ma ei saanudki kaua olla, kuna kell 19 hakkas Heinekenis (pilt), mis asus hotellist 2,2 km kaugusel, õhtusöök. Seega panin kleidi selga, laadisin veidi telefoni ning asusingi jala Heinekeni poole teele. Väga mõnus oli jalutada ja kanaleid näha.

Heinekenis suundusin ainukese inimese juurde kelle nägu oli tuttav - Austraalia teadlase juurde. Tema tutvustas mind oma mehele, kes tegeles kodututega ning ühele Lõuna-Aafrika neiule (A.). Nii me siis hakkasimegi A.-ga rääkima. Lõpuks läksime ka laua taha istuma ja rääkima. No jube põnev oli ja ma aina pärisin ja pärisin. Sain teada, et ta elab ridaelamus, mis on ümbritsetud elektriaiaga ja seda kõike turvalisuse pärast, kuna seal toimub väga palju sissemurdmisi ja need ei pruugi olla vaid röövimise eesmärgil vaid kui naine on seal, siis mõelge ise mis võidaks temaga teha. Ja ta ei ela suures linnas vaid väiksemas. Järgnevat ei soovita lugeda nõrganärvilistel - on endiselt hõimusid, kes usuvad, et kui sa oled aidsihaige, siis selle vastu on täiesti ravim olemas - tuleb vaid vägistada süütut tüdrukut ja seda tehakse kahjuks isegi imikutega. Äärmiselt hirmus.
Mingi hetk tekkisid lauda hunnik inimesi - USA-st, Ecuadorist (H.), Inglismaalt ja veel Lõuna-Aafriklasi. H.-ga rääkisime e-riigist ja jalgpallist. Tema oli Borussia fänn ja mina Bayerni :D Seega oli meil lõbus diskussioon.
Pean tõdema, et portsud olid väga pisikesed ja mehedki ütlesid, et toidu ja õlu vahekord oli naeruväärne. Pool 23 hakkasime ära tulema (L-Aafriklased ja H.). Nemad läksid trammi ja metroo peale ning nad muretsesid, et ma jala tahtsin minna, kuna hotell oli kaugel. No kui mõelda sellele, kuidas Aafrikas pole turvaline niimoodi liikuda, siis ma saan neist aru. Kuid jube mõnus oli kiirel sammul jalutada (kohutavalt külm oli ikka) tulede säras (pildid).


Hotelli jõudsin villidega ning külmunult. Magama läksin alles peale keskööd, kuna igaõhtune Dexteri ekraniseering hoidis mind üleval. Ja see oli ka ainuke asi, mida telekast vaadata, kuna ülejäänud oli hollandi keeles.

No comments: