Monday, July 25, 2011

Tartu 21. juuli



Neljapäeval alustasin oma teekonda Tartusse. Oi kuidas mulle meeldib keskkonda vahetada ja minna linna kus aeg on teistmoodi ja ka inimesed ;)
Äratus oli enne kuute ja kell 7 loksusin juba rongis. Siis kiire ümberistumine Tartu rongile. Rongis oli veel mõnusalt jahe, kuigi ükski aken polnud lahti. Sõit kulges muusika ja raamatu saatel. Vahepeal puhkasin ka silmi, kuid see kuumus ei lasknud eriti magada.
Tartusse jõudsin enne kella 11. Õhk oli kuum, ligi 30'C. Päikese käes oli täiesti võimatu olla. Nii ma tõttasin Tähe tänavale Tartu Ülikooli hoonesse. Seal sain keldrisse minna, oi kui mõnusalt jahe seal oli :) 23 jumalikku kraadi :D Tegin oma müramõõtmised ära ning kuulasin väikest ajalootundi sain ka lõpuks linnapeale :)
Hiirt oodates vaatasin veidi rahvatantsijaid (Oli ju siis Europeade). Nautisin neid tantse ja tundsin neile kaasa, kuna nad pidid sellise kuumusega oma rahvariideid kandma. Ei tea kuidas nad suutsid seda. Aga päris mõnus on jalutada ja iga paarikümne meetri tagant kuulda muusikat ja näha tantsijaid :)
Hiirega läksime siis edasi lõunatama. Ja oi kui tore oli sind näha! :) Lobisesime maast ja ilmast ja sõime lastepraade :p No mis teha kui lastepraed tunduvad jube maitsvad. Edasi läksime Genklubi aeda istuma. Jällegi oli tore :)
Lõpuks ühines meiega I ja saime kohustuslik Werneris käigu ära teha. Te ei kujuta ette kui raske on seal ainult ühte kooki valida. No pmst võimatu. Ja kõik koogid on jube head! See on kohe kindlasti go to koht Tartus. Pmst Hiir rikkus mu ära kui ta mind esimest korda sinna viis :D Nüüd ma ei saa sinna mitte minna kui ma Tartusse juhtun :p
Peale kooki läksin tagasi rongile. Oi kui umbne see oli. Tõsiselt. Kõik aknad tehti küll lahti aga see palavus oli meeletu. Raske oli olla. Poolel teel Tallinna oli meie ees tohutu tolmupilv ja aknad olid lahti ja voila - vagun täitus tolmukihiga. Väga mõnus. Hingata oli väga raske ja enam ei tahtnud midagi puudutada ka, kuna kõik oli tolmune.
Tagasisõit oli niiiii veniv ja pikk. Tallinna jõudnud läksin kohe jäätist ostma ja jalutasin veidi Šnelli tiigi ääres. Seejärel jälle üks rongisõit. Oi milline agoonia aga vähemalt õhk oli lahedam.
Koju oli veidi kurbmagus jõuda. Oleks tahtnud veel Tartus olla. Tahaks sinna tagasi aga see pikk sõit. Seda ma ei taha :D Aga inimesi ja õhkkonda küll :)

No comments: