Sunday, August 16, 2009

Koletislik rügement

Neljapäeval lõpetasin T.Pratchetti "Koletislik rügement" lugemise. Kui ma sain edasi esimesest kümnest leheküljest, avastasin, et sellest tuleb väga nauditav raamat. Nagu Pratchettile omane ei puudunud sellestki raamatust tuttavad tegelased ning huvitavad üllatused.
Raamat algab sellega, et Polly astub poisik maskeerituna sõjaväkke, et leida üles oma vend Paul. Muidugi on sõjaolukord jne, kuid kogu see seiklus, mis toimub rügemendi jõudmiseks kindluse juurde on mõnus. Rügemendis on veel vampiir, troll jt sokkide omanikud.
Väga mõnus raamat oli! Paar lõiku siit ja sealt:

Vimes ohkas. "Ei Clarence, see riugas on vana ja kulunud. Peaks olema võimatu pesunaisteks riietatud mehi kindlusesse sokutada. Jumalate pärast, kolmel neist olid vuntsid!"


"Mis see on, mille tegemiseks mee püsti tõuseb, naine istub ja koer jalga tõstab?" -"Käe andmiseks."


"Täpselt nii, Väle. See on puskar. Kus iganes rohkem mehi kokku saab, leiab keegi neist midagi, mida kummisaapa sees kääritada, vana teekannuga destilleerida ja siis oma semudele äritseda. Lõhna järgi otsustades on see siin rottidest tehtud. Keskmine rott käärib hästi. Tahad proovida?" -Seersant Jackrum.

No comments: