Saturday, March 28, 2009

Lepitus

Just lõpetasin filmi "Lepitus" (Atonement) vaatamise. Mulle meeldis. Eriti hea oli see, et osasid asju näidati erinevate silmade läbi, nii sai mõnes olukorras täielikult tõese pildi. Lugu leiab aset kolmekümnendatel aastatel, kui 13-aastane Briony, kes on majapidajanna poega Robbie'sse armunud, näeb pimedal suveööl pealt vägistamist ja süüdistab selles Robbiet, kuna too oli tema õele ühe ropuvõitu kirja saatnud, mida ka Briony luges. Kuid ta õde, Cecilia, ja Robbie olid armunud. Selle valesüüdistuse tõttu on Robbiel valida vangla ja sõjaväe üle ning mees valib sõjaväe. See asjade käik viib Cecilia Londonisse, kus ta hakkab medõeks. Süümepiinadest vaevatuna järgneb talle Briony, kuid ta siiski ei kohtu Ceciliaga.
Viis aastat peale Robbie vahistamist avastab Briony, et ta eksis, kuna ta saab teada, kes tegelikult oli vägistaja ja mis kõige iroonilisem- ohver ja vägistaja abielluvad.
Kahjuks ei saa ta õde ja Robbie enam kokku, kuna Robbie sureb Prantsusmaal ja 1940. aastal sureb ka ta õde pommitamisel. See süvendab veel tema süümepiinu, mistõttu ta kirjutab romaani "Atonement", kus ta õde ja Robbie on elus ja õnnelikud.
Mõnus detailirohke film, emotsioonid on paigas ja muusika on samuti suurepärane.

Ekspress Lepitusest- http://paber.ekspress.ee/viewdoc/4261F79FA0004F4EC22573C90061F090

No comments: